Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας: 7 Μαΐου, Ελευσίνα!

Saturday 7 May 2022 12:00 23:45
Greece

Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, 7 και 8 Μαΐου: Ραντεβού σε Ελευσίνα και Ζάππειο!  

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σας προσκαλούν στις 7 και 8 Μαΐου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, για να συμμετέχετε σε ποικίλες δράσεις σε Ελευσίνα και Ζάππειο.  

Ελευσίνα, Σάββατο 7 Μάϊου, 13:00-22:30 - Δημοκρατία και Πολιτισμός


Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνδιοργανώνουν στην Ελευσίνα σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία στην Ευρώπη του σήμερα. Νέοι από ολόκληρη την Αττική καλούνται να συναντήσουν νέους της περιοχής και να συμμετάσχουν σε πολλές και διαφορετικές δράσεις.

 

Ενδεικτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει 

- παράλληλες συζητήσεις μεταξύ νέων πάνω στα θέματα των βιώσιμων πόλεων, της μετανάστευσης, του πολιτισμού, της καινοτομίας και της δημοκρατίας

κεντρική συζήτηση με τους: Εύα Καϊλή (αντιπρόεδρος ΕΚ), Κώστα Αρβανίτη (ευρωβουλευτής, Η Αριστερά), Μιχαήλ Μαρμαρινό (Σκηνοθέτης, Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής, 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), Θωμά Δοξιάδη (αρχιτέκτονας), Βασίλη Καραμιτσάνη (νομικός πρόεδρος του Animasyros), σε συντονισμό της δημοσιογράφου Νόρας Ράλλη, 

- έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας,

προβολή

- του animation movie που διακρίθηκε σε διαγωνισμό του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα και του Animasyros, αλλά και

- της υποψήφιας ταινίας για το Βραβείο Κοινού LUX 2022 Μεγάλη Απόδραση (Great Freedom).


Η μέρα θα κλείσει με πάρτι και μουσική από καλλιτέχνες της Ελευσίνας.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την κεντρική συζήτηση από τους λογαριασμούς του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα YouTube και Facebook.

Σημειώστε ότι σε συνεργασία με τον οργανισμό Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα 2023 θα δρομολογηθούν λεωφορεία για την μετάβαση των εθελοντών της κοινότητας www.mazi.eu και του κοινού προς την Ελευσίνα από την Αθήνα (σταθμός Μεταξουργείο) με ώρα αναχώρησης 12.00 και 12.15 - επιστροφή με το πέρας των εκδηλώσεων, από 23.30.

Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να προεγγραφείτε κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, ώστε να ξέρουμε ποιές εκδηλώσεις σας ενδιαφέρουν αλλά και σε ποιο λεωφορείο θα επιθυμούσατε θέση.