Egalitatea de gen în contextul pandemiei de COVID-19

Telemunca și reprezentarea echitabilă a femeilor la nivel decizional

Friday 4 March 2022 11:00 12:40
Online
28 Participants
Romania

Vineri, 4 martie, începând cu ora 11:00, Biroul de Legătură al Parlamentului European și Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează o dezbatere online dedicată Zilei Internaționale a Femeii, cu tema „Egalitatea de gen în contextul pandemiei de COVID-19: telemunca și reprezentarea echitabilă a femeilor la nivel decizional”. 

Criza provocată de pandemia de COVID-19 poate prezenta un risc serios de regres în ceea ce privește participarea femeilor pe piața forței de muncă, în special în sectoarele în care acestea sunt subreprezentate. Utilizarea intensivă a telemuncii în contextul pandemic ne-a arătat că această formă de muncă poate oferi multe oportunități de realizare a egalității de gen, dar implică totodată și anumite riscuri și provocări ce trebuie avute în vedere. Femeile și organizațiile de femei ar trebui să joace un rol central în procesul decizional, pentru a se asigura că perspectivele și nevoile lor sunt integrate în măsurile de redresare post-criză luate la nivel local, regional, național și european.

Evenimentul aduce în fața publicului un dialog cu membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai autorităților naționale, reprezentanți ai mediului academic și ai organizațiilor de profil, precum și experți în domeniu.

Add a caption to enhance the meaning of this image.
Invitați:
  • Rovana PLUMB, Membră a Parlamentului European, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților, Comisia pentru transport și turism
  • Ramona STRUGARIU, Membră a Parlamentului European, Grupul Renew Europe, Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne
  • Luminița POPESCU, Secretar de Stat, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați
  • Csaba Ferenc ASZTALOS, Președinte, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării
  • Florina CHIRILĂ, Consilier juridic, Direcția Generală Juridică, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale
  • Oana BĂLUȚĂ, Conf. univ. dr., Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București
  • Ileana BOTEZ, Președinte interimar, Professional Women’s Network Romania
  • Gelu DUMINICĂ, Director executiv, Fundația Agenția Împreună

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul dna Mădălina Mihalache, Șefa Biroului Parlamentului European în România, și dna Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Moderatoare: Oana Tache, jurnalistă 

Dezbaterea va avea loc între orele 11:00 - 12:40 (ora României), prin intermediul platformei Zoom și va putea fi totodată urmărită în direct pe pagina de Facebook și contul de Youtube ale Biroului Parlamentului European în România. 

Cei care doresc să participe online şi să adreseze întrebări vorbitorilor se pot înscrie până în data de 2 martie.

Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate, iar participarea va putea fi posibilă în ordinea primirii formularelor de înscriere.  În urma înscrierii, participanții vor primi pe e-mail link-ul de Zoom pentru a accesa conferința online.

Acest eveniment se adresează tuturor persoanelor care doresc să fie informate cu privire la măsurile luate la nivel european și felul în care acestea sunt implementate la nivel național, cât şi celor care vor să se implice activ în promovarea valorilor europene și consolidarea proiectului european ca membri ai comunității #impreuna-in.eu.

Dacă nu ești încă parte a acestei comunități, te poți alătura acum!