LUX-publieksprijs: kijk gratis films en stem mee!

Cinetree.nl/LUX

Thursday 1 April 2021 00:00
Monday 12 April 2021 23:55
Online
0 Participant
Netherlands

De filmprijs van het Europees Parlement betrekt sinds dit jaar het publiek rechtstreeks bij de LUX-publieksprijs. De winnaar wordt bepaald via een combinatie van de publieke stemmen en de stemmen van de Europarlementariërs, die elk voor 50% tellen. De drie genomineerde films werden al eerder onthuld tijdens het European Film Awards-festival op 12 december 2020: Druk, Collective en Corpus Christi. Wil je de films bekijken en meestemmen? Ontdek op www.luxaward.eu hoe en waar je Druk, Corpus Christi en Collective kunt bekijken (online of in de bioscoop) en breng jouw stem uit via de website voor 23 mei 2021.

Van 1 april tot en met 12 april kun je twee van de geselecteerde films, Collective en Corpus Christi ook gratis bekijken op Cinetree via www.cinetree.nl/LUX. Cinetree is een online filmplatform dat haar leden toegang biedt tot films en documentaires. Samen met experts uit de filmwereld maken ze een selectie uit het wereldwijde filmaanbod en kiezen daarvoor films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie, en verhalen die raken.

Europarlementariër Lara Wolters (PvdA, S&D, NL) geeft op deze pagina ook een toelichting op de vernieuwde LUX-publieksprijs en licht een tipje van de sluier op over haar favoriete film: “Ik zelf ga stemmen op Corpus Christi. Niet alleen omdat ik dat een mooi verhaal vond, over iemand die principes heeft en niet bezorgd is die uit te dragen, maar ook omdat Corpus Christi prachtig gefilmd is. Ik heb enorm genoten van de mooie beelden van dat Poolse dorp”. 

Odoo • A picture with a caption
Add a caption to enhance the meaning of this image.