Makt och metoder i Sveriges andra parlament

Fortsättningskurs om Europaparlamentet

Tuesday 9 March 2021 15:00 16:30
Online
84 Participants
Sweden

Europaparlamentets partipolitiskt neutrala nätverk Tillsammans i Europa är för dig som vill hålla dig informerad om EU-politik och skapa engagemang i de frågor som är viktiga för dig. Genom att erbjuda kostnadsfria debatter, utbildningar och olika typer av event skapar vi tillsammans en plattform för demokratiskt deltagande. Nätverket har idag över 1600 medlemmar. Välkommen att gå med i nätverket du också!  

Tisdagen den 9 mars kl.15.00-16.30 är du i nätverket Tillsammans i Europa varmt välkommen att delta i en fortsättningskurs om Europaparlamentet. Utbildningen arrangeras i samarbete med Svenska institutet för europapolitiska studier (SIEPS) och hålls av experter vid myndigheten.  

Vilken roll spelar egentligen det folkvalda Europaparlamentet? Vilka maktbefogenheter har institutionen och hur fungerar den? Det får du lära dig under den här utbildningen. Vi kommer också att prata om parlamentets relation till övriga EU-institutioner och riksdagen samt om hur europaparlamentarikerna och de politiska grupperna arbetar.

Deltagande är kostnadsfritt.

Alla utbildningar är digitala och hålls på Zoom (en länk skickas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen samma dag som utbildningen äger rum). 

Välkommen! 

Odoo • A picture with a caption